Derfor skal din hund plejes om vinteren.!

Trods kulde og vinterligt vejr, bør du stadig få din hunds pels soigneret, om det så er klip, vask, studs eller børstning, så er alt pelsarbejde vigtigt for en god pelsisolering. Derfor er det vigtigt at få klippet hunden eller børstet den godt igennem, så den er fri for gamle døde hår eller filtre. Få også klippet pelsen mellem hundens tær og deres negle. For en usoigneret pels er bare slemmere til at tage imod fugt, vand, sne og mudder.

 

Pelsen:

Når hunden kommer ind efter enten, en dejlig gåtur eller leg i haven og pelsen er fugtig, så ville døde hår være med til, at holde på fugten i pelsen og det ville gøre det svært, for hunden at blive hurtigt varm og tør. Det samme ville gøre sig gældende, ved filtknuder. Knuderne er med til at holde, på fugten og ville gøre tørretiden længere. Alt dette kan resultere i at din hund, kan blive forkølet, eller få influenza.

Det kan også have betydning, for din hunds led. Vi kender det måske fra os selv, vi har været ude at gå en tur med hunden, måske i slud og sne. Vi kommer hjem og er en smule fugtige. Her kan der så ske to scenarier.

Enten ignorere vi det fugtige tøj og sætters os godt tilrette, under et tæppe i sofaen, for at få varmen. Dette gør din hund også, bare ved måske, at lægge sig i sin kurv. Fugten i vores tøj og hundens pels, gør nu at det tager længere tid, at få varmen. Tæppet bliver måske også lidt fugtigt og det gør, hundens kurv måske også. Når man så kan mærke, nu har man varmen, så ville man til at rejse sig, fra sofaen og lige der…  Ja der kan man så måske, mærke at leddene er blevet lidt stive, det sker altså også for din hund. I længden kan dette give led problemer.

Eller også kommer i hjem, med jeres fugtige tøj og pels. Du går ind og skifter, til dejligt tørt og varmt tøj, det kan din hund ikke. Den er stadig nødt til at vente, på at blive tør eller også få hjælp af dig og en hårtørrer.

Hvad kan du selv gøre for din hunds pels:

PELSEN

Børst hunden hver dag godt og grundigt, så den ingen døde hår eller filt har til at holde på fugten.

VÅD PELS

Tør hunden med en føntørre efter at den have været ude, det hjælper den til ikke at få filter og at kunne få varmen hurtigere.

TØR PELS

Hvis pelsen føles tør, brug en god hundeshampoo som hjælper huden med dens naturlige hudfedt.

BESTIL EN TID

Bestil en tid ved din hunds hundefrisør, hvis der er noget på listen du ikke selv kan eller ville gøre, så er jeg helt sikker på de står klar til at hjælpe dig og især din hund 😊

Poterne:

Poterne er ekstra udsatte, i den kolde tid. Når vi går en tur med vores pelsede venner, er vi nødt til også at tænke, på deres fødder. Trædepuderne er med til at gøre, så de kan stå fast hvis der skulle være, en smule is på turen de går. Sidder der så en masse hår mellem trædepuderne, ville de ikke kunne stå fast, på samme måde. Hårene er også med til at holde på fugt, salt og mudder. Om vinteren bliver veje og fortov, saltet rigtig mange steder og det gør rigtig ondt på mange hunde. Salt har en udtørrende effekt og gør at din hunds poter tørre ind. Så efter et par gåture, ville man risikere at hundens poter, sprækker og dette kan være meget smertefuldt, for din hund at gå med. Derfor er det meget vigtigt, at man giver poterne potevoks, inden hver gåtur. Potevoksen lægger sig som en hinde, over poten og beskytter mod salt og skidt. Man kan også være ekstra god, ved sin hund og smøre noget potecreme, på poterne efter gåturen, dette er dog ikke en erstatning for potevoksen. Som hovedregel skal din hunds negle klippes, ca. hver 4 uge. Nogle hunde slider deres negle beder ind andres. Det har dog ingen indvirkning på pelsen mellem puderne, de skal stadig klippes for at holde poterne rene.

PELS MELLEM POTERNE

Hold poternes trædepuder fri for pels, da pelsen mellem trædepuderne er med til at holde på fugt, mudder og salt.

NEGLENE

Få neglene klippet ca. hver 4 til 7 uge

POTERNE

Smør hundens poter ind i potevoks inden hver gåtur

TRÆDEPUDERNE

Smør hundens poter med en god potecreme (vi ved alle hvordan ens hud kan blive tør i disse kolde tider)

Er du bange for at din hund kommer til at fryse:

Er du bange for din hund kommer til at fryse hvis den bliver klippet er det helt forståeligt. Men nej din hund kommer ikke til at fryse fordi den bliver klippet. Grunden til at den de første par dage bliver mere kuldeskær er, når man vasker hunden vasker man den naturlige hudfedt væk og det er dette hudfedt der er med til at holde på varmen og afvise det værste vand. Hudfedten er dog næsten tilbage efter ca. 48 timer og det er derfor en god ide at give en nyklippet hund dækken eller trøje på og ikke gå for lange ture i de første par dage efter en klipning. Nu skal man så ikke blive nervøs for at give sin hund et bad heller. Det er nemlig også vigtig at hundens pels ikke bliver tør eller beskidt, da pelsen så ikke ville kunne isolere hunden ret godt mod vind og vejr. Så et bad med en god hundeshampoo er lige så vigtig som alt andet med pelsen er.

 

Der er ikke nogen der har sagt det skulle være nemt at være hundeejer. Men hundens velbefindende og kærlighed til os hundeejere er lønnen i sig selv

Vi skal passe på vores kære og nære om det er to eller fire – benet

Derfor står Wuffins klar til at hjælpe jer og jeres Wuf.